Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-09@02:42:28 GMT

سود گردشگری حلال در جیب سرمایه‌داران غربی می‌رود

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۳۱۰۳۵۱۳

سود گردشگری حلال در جیب سرمایه‌داران غربی می‌رود

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی حجت الاسلام محمد حسین مهدوی مهر، رئیس جامعه المصطفی العالمیه مشهد، در پیش نشست همایش بین المللی فقه گردشگری با موضوع «بررسی ظرفیت‌های استان خراسان در حوزه گردشگری حلال» که شامگاه 21 اسفند ماه در موزه بزرگ خراسان واقع در پارک کوهسنگی برگزار شد با اشاره به آیه 29 سوره عنکبوت بیان کرد: خداوند در این آیه می فرماید «قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ يُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قدیر» همانطور که فرموده «کتب علیکم الصیام» و یا به نماز امر کرده در این آیه نیز مستقیما به سیر و سفر امر فرموده که نشان از اهمیت این موضوع است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی گفت: کسانی که با نگاه درست و با بصیرت در زمین می گردند نگاهشان، جهان بینی شان و فهم آنان از خداشناسی و بشریت متفاوت است  و می دانند بدون همزیستی بشریت هویتی نخواهد داشت و نمی توان زندگی کرد در نتیجه ما باید به این امر الهی که مغفول مانده و نسبت به آن بی تفاوت بوده ایم عمل کنیم.   مهدوی مهر ابراز کرد: جذابیت هایی که در فرهنگ دینی ما وجود دارد، بسیار ارزشمند است. در بسیاری از کشورهای خارجی هیچ را به عنوان جاذبه های گردشگری به ما قالب می کنند در حالی که ما با این همه جاذبه ای که داریم، نتوانستیه ایم آن را به عنوان داشته های خود به جهانیان نشان دهیم و متأسفانه بسیاری از جاذبه های گردشگری در کشور ما مورد غفلت قرار گرفته است.   رئیس جامعه المصطفی العالمیه مشهد بیان کرد: در ویراستاری اصل گردشگری کوتاهی کرده ایم و شاید وابستگی ما به اقتصاد نفتی باعث غفلت از این میراث بزرگ بوده و ما را از این موضوع منحرف کرده است.   وی افزود: امروز بزرگترین سرمایه داران دنیا به این مهم، یعنی گردشگری حلال، توجه کرده اند اما در کشور ما به بهانه اینکه برخی از مسائل گردشگری با فرهنگ ما سازگاری ندارد، از آن فرار کرده ایم در حالی که گردشگری حلال امروز در کشورهایی که غرق در فسادند یکی از جذابیت های گردشگری است.   مهدوی مهر ادامه داد: بسیاری از کشورهای غربی از بحث گردشگری حلال سود بسیاری حاصل می کنند در حالیکه مانند آنچه از این سرمایه و میراث بزرگ در کشور ما وجود دارد  محرم هستند و جاذبه هایشان هیچ جذابیتی ندارد اما امروز ما دارای برترین، بهترین و جذاب ترین گردشگری ها هستیم که از این سرمایه بزرگ غفلت کرده ایم.    ظرفیت جامعه المصطفی فرصتی برای جذب گردشگر است رئیس جامعه المصطفی العالمیه مشهد  اظهار کرد: جامع المصطفی العالمیه میزبان  بیش از 140 ملیت است و از 140 کشور جهان در مرکز میهمان داریم که این بهترین فرصت برای جامعه ماست تا بتوانند فرهنگ و ارزش ها و جذابیت های خود را به دنیا معرفی کنند.   وی افزود: متأسفانه امروز در کشور ما همه چیز رنگ و بوی سیاسی بازی به خود گرفته و نه سیاسی که در تعبیر سیاسی بازی همین بس که از بسیاری چیزها استفاده نادرست می شود لذا با این فرصتی که در ایران با این همه ملیت ایجاد شده باید انگیزه های ارزشی را غنیمت شمرد.این فرصت برای کشورهای اروپایی وجود ندارد.   مهدوی مهر ادامه داد: در همین مشهد بیش از 73 کشور محصل  و میهمان ما در جامعه المصطفی هستند که همراه با خانواده هایشان جمعیت قابل توجهی را تشکیل می دهند و این امر فرصتی برای  ارز آوری و سود اقتصادی برای کشور به همراه دارد.   رئیس جامعه المصطفی العالمیه مشهد اضافه کرد: این افراد آنچه پیام ملت ما از صلح و دوستی است برای کشورشان به ارمغان می برند و با وجود اینکه این زمینه در کشور ما به صورت رایگان فراهم است اما از آن غفلت کرده ایم.   وی گفت: در کشورهای اروپایی برای صنعت توریسم سرمایه گذاری سنگینی می کنند تا بتوانند جذب گردشگر داشته باشند در حالیکه  ما در کشورمان با هویت مذهبی که داریم  این کار را به صورت رایگان می توانیم انجام دهیم که این نیز از سرمایه های ارزشمند ما محسوب می شود.   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی گردشگری قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۰۳۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه با حضور در سازمان غذا و دارو با اشاره به موضوع حلال و حرام اظهار کرد: در متون دینی حلال در مقابل حرام است، گاهی به جای حلال از طیّب و به جای حرام از خبیث استفاده می‌شود، همگی این مفاهیم را می‌توان در حلال و حرام گنجاند. 

 

وی با طرح این سؤال که ملاک حلیّت در اسلام چیست؟ گفت: مصادیق حلیّت و حرام در اسلام بیان شده است، قاعده اصالت حلیّت را نیز در اسلام داریم، بر این اساس اگر چیزی جز مصادیق حرام یا حلال نباشد، اصل بر حلال بودن آن است. معیار سوم هم قاعده لاضرر است، بر این مبنا اگر حلالی به انسان ضرر می‌رساند، حرام است. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید در مسائل حلال نگاه حکمرانی داشته باشیم، ادامه داد: اگر نگاه حکمرانی به موضوعات نداشته باشیم نگاه جزءنگرانه حاکم می‌شود، مثلا پیشنهاد ایجاد سازمان حلال، ایجاد ساختار جدید و جزئی است، حکمرانی فقط ساختار نیست، ارکان حکمرانی سیاستگذاری نیز است، اینکه سند سیاستی حلال نوشته شود مهم است، در این زمینه اقدامات لازم در حال انجام است. 

 

استاد خسروپناه رکن دیگر حکمرانی را تنظیم‌گری دانست و افزود: مسئله تنظیم‌گری شامل قانونگذاری، ساختارسازی، گفتمان‌سازی است. یکی از ویژگی حکمرانی تسهیل‌گری است بنابراین باید قوانین یا ساختاری ایجاد شود که تسهیل‌گر باشد متأسفانه به خاطر پیچیدگی‌ها شاهد تساهل‌گری هستیم. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رکن سوم حکمرانی را راهبری و هدایتگری قلمداد کرد و گفت:‌ وقتی سیاستی نوشته شد باید دستگاهی آن را اجرا کند، رکن چهارم حکمرانی نظارت و ارزیابی است هم نظارت به معنای ارزیابی درست عمل کردن و هم اثرسنجی است.

 

وی ادامه داد:‌ بنابراین باید همه ابعاد حکمرانی حلال را تعیین و در سند راهبردی و راهبری گنجانده شود تا آنجا ممکن است این ویژگی‌ها لحاظ شود. همچنین باید به گونه‌ای عمل شود که مردم متصدی امر باشند دولت نقش سیاستگذاری داشته باشند و نظارت هم هوشمند باشد. در سند سیاستی حلال فرآیند هوشمند سازی حلال نیز تدبیر خواهد شد. 

 

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر عرصه فناوری‌های حلال، تاکید کرد: فناوری به دو بخش فناوری نرم و فناوری سخت تقسیم می‌شود، مثلا فناوری آموزشی جز فناوری نرم است اگر این فناوری باعث شود دانش‌آموز و دانشجو حافظه‌محور شوند، این فناوری حرام است چون تعالیم دینی بر عقلانیت تأکید دارد و توده مردم از این تکنولوژی نفع نمی‌برند این حکمرانی حرام است. فناوری سخت مانند کشف بیماری و آلودگی‌هاست، این فناوری حلال است، اما فناوری سختی که انسان‌ها را نابود می‌کند، حرام است. روی فناوری نرم حلال تمرکز کنید چراکه نیاز امروز است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند
  • ضرورت ورود قرآن به بدنه جامعه/ تشریح ماموریت های جامعه المصطفی
  • برگزاری همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی
  • دختران سرمایه بزرگ کشور هستند/ منزوی کردن زنان را به هیچ وجه قبول نداریم
  • برپایی نمایشگاه طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان
  • صلح و سازش، ظرفیتی برای کاهش جمعیت کیفری
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • شورای راهبردی گردشگری تشکیل شده است
  • ضرورت شناسایی و تعریف فناوری نرم حلال
  • کشور نیازمند «سرمایه انسانی آموزش دیده» است